- June 30, 2020
- Posted by: admin
- Category: Uncategorized
Πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση. Οι πρώτες μαθηματικές πράξεις που μαθαίνουμε στις πρώτες τάξεις του σχολείου. Ξεκινώντας από μονοψήφιους αριθμούς στις πρώτες πίστες και ανεβαίνοντας σε διψήφιους και τριψήφιους σε επόμενες πίστες, το Mathainw είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που σε συμπλήρωμα με το σχολείο, εξασκεί τις μαθηματικές ικανότητες των παιδιών. Ακολουθεί τη λογική σειρά εκμάθησης αριθμών και διδασκαλίας πράξεων και τείνει να εξασκεί στρατηγικές επίλυσης, γρήγορης εύρεσης και νοερών υπολογισμών.
Ακολουθείται η λογική σειρά εκμάθησης αριθμών και διδασκαλίας πράξεων έτσι ώστε να είναι εφικτό να παίξουν τόσο παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, όσο και μεγαλύτερης ηλικίας μέχρι εκεί που μπορούν. Για παράδειγμα, η πρόσθεση ο πρώτος προσθετέος είναι πρώτα στη δεκάδα, έπειτα μέχρι το 20, μέχρι το 50, μέχρι το 100 με δεύτερο προσθετέο να ακολουθεί περίπου την ίδια πορεία. Με ανάλογο τρόπο αναπτύσσεται και το περιεχόμενο της αφαίρεσης, του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης.
Το «Φωτόδεντρο/e-yliko χρηστών» είναι το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αποτελεί ένα από τα αποθετήρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της «οικογένειας» Φωτόδεντρο και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://photodentro.edu.gr/ugc.
Στο χώρο αυτό εκπαιδευτικοί και μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας μπορούν να αναρτούν τα δικά τους μαθησιακά αντικείμενα ή να αναζητούν μαθησιακά αντικείμενα άλλων χρηστών. Το αποθετήριο «Φωτόδεντρο/e-yliko χρηστών» έχει αντικαταστήσει μέρος της υπηρεσίας της Εκπαιδευτικής Πύλης (e-yliko) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει μαθησιακά αντικείμενα (δηλαδή αυτόνομες και επαναχρησιμοποιήσιμες μονάδες ψηφιακού υλικού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία και τη μάθηση), όπως πειράματα, διαδραστικές προσομοιώσεις, διερευνήσεις, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις, εκπαιδευτικά σενάρια/σχέδια μαθήματος και άλλα, τα οποία έχουν αναπτύξει μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιθυμούν να τα διαθέσουν σε αυτήν.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ενεργή κοινότητα ανάπτυξης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου, όπου εκπαιδευτικοί (επώνυμα και έχοντας δημόσιο προφίλ) θα αναρτούν και θα μοιράζονται το δικό τους ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, θα αξιολογούν και θα ανταλλάσσουν απόψεις.